Search
Close this search box.

Chef: Δημήτρης Κοτσιβός

Taste the stories

Η Ευωδία είναι μια επιχείρηση με έδρα το Μελισσοχώρι Καρδίτσας. Η αγάπη και το πάθος για τη γη μας ώθησαν από το 2012 να στραφούμε σε εναλλακτικές καλλιέργειες βιολογικών και αρωματικών φυτών και βοτάνων με φορέα πιστοποιησης τη ΒΙΟΕΛΛΑΣ. Προς την αποφυγή χημικών φυτοφαρμάκων, επιλέγουμε αποκλειστικά μεθόδους σύμφωνα με τα βιολογικά πρότυπα και οδηγίες των ορθών γεωργικών πρακτικών με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον. Η συλλογή, η αποξήρανση και η διαλογή γίνονται με χειρωνακτική εργασία.

Στους πρόποδες της οροσειράς της Ροδόπης και βορειοδυτικά της λίμνης Βιστωνίδας, στο Σούνιο Ξάνθης, δημιουργήσαμε μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση, το εργαστήριο παρασκευής παραδοσιακών ζυμαρικών με την ονομασία «ΣΟΦΙΑΣ ΓΕΥΣΕΙΣ». Προϊόντα τα οποία παρασκευάζονται αποκλειστικά και μόνο με αγνά υλικά, χωρίς συντηρητικά και χρωστικές τα οποία και αποτελούν μια υγιεινή διατροφή για όλες τις ηλικίες. Φιλοδοξώντας να αναβιώσουμε τη Θρακιώτικη γαστρονομία παρασκευάζουμε ζυμαρικά όπως χυλοπίτες, τραχανάδες, κους κους, χυλοπίτες λαχανικών κλπ, όπως τα φτιάχνανε παλιά χρησιμοποιώντας αγνά τοπικά υλικά ικανοποιώντας και τα πιο απαιτητικά γούστα.

Η εταιρεία μας “ΤΖΑΦΕΤΤΑΣ ΑΕ”, από το 1936 μέσα από δυο γενιές επιτυχούς πορείας στον χώρο της τυροκομίας, έχει καταφέρει να αποτελεί μία από τις πλέον αξιόλογες εταιρίες του κλάδου. Με έδρα τον Τύρναβο, μια περιοχή της Θεσσαλίας με μεγάλη κτηνοτροφική παράδοση, λειτουργούμε σε μία πρότυπη ιδιόκτητη εργοστασιακή μονάδα των 3.500 τ.μ., με υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό & άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό. Με σεβασμό στην παράδοση και τις αρχές του ιδρυτή μας, παράγουμε ελληνικά αυθεντικά τυριά ανώτερης ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας. Χρησιμοποιούμε αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες, 100% ελληνικό αιγοπρόβειο γάλα, ανακυκλώσιμες συσκευασίες, και επενδύουμε συνεχώς σε νέα τεχνολογία και ανθρώπινο δυναμικό για να προσφέρουμε στους καταναλωτές ποιοτικά και ασφαλή προϊόντα. Διασφαλίζουμε την υψηλή ποιότητα των προϊόντων μας με την αυστηρή εφαρμογή πιστοποιημένων Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ISO9001:2008, ISO 22000:2005 και IFS. Σήμερα, εμείς, η τρίτη γενιά, με συνέπεια και αξιοπιστία, συνεχίζουμε να δημιουργούμε και να καλύπτουμε τις ανάγκες των πελατών μας σε ποιότητα και τιμές. Πιστοί στις οικογενειακές μας συνταγές, παράγουμε με μεράκι τα τυροκομικά προϊόντα ΤΖΑΦΕΤΤΑΣ και εγγυόμαστε την αυθεντική τους γεύση.

Ο Δασόκηπος με έδρα την ορεινή Χαλκιδική δραστηριοποιείται γύρω από τη μεταποίηση και το εμπόριο τρούφας και άγριων μανιταριών. Η ενασχόλησή μας ως προς την συλλογή τρούφας είναι πολυετής, από το 2002. Σε συνεργασία με το ΕΘΙΑΓΕ (Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών) ταυτοποιούμε πικοιλίες τρούφας στην Ελλάδα. Από το 2007 ασχολούμαστε εντατικά με το εμπόριο της ελληνικής τρούφας, και από το 2010 ο Δασόκηπος είναι η πρώτη εταιρία που ασχολήθηκε με την μεταποίηση τρούφας στον ελλαδικό χώρο. Παράλληλα κατά το διάστημα 2008-2010 λειτούργησε και ο «Αμανίτης στο Δασόκηπο», ένα εστιατόριο με θέμα τις τρούφες και τα άγρια μανιτάρια. Εκεί έλαβε χώρο η πρώτη ελληνική γιορτή τρούφας (Ιούλιος 2008). Ακολούθησαν διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια που περιλάμβαναν εξορμήσεις στο βουνό με συλλογή τρούφας – άγριων μανιταριών και παρουσίαση της χρήσης τους στην κουζίνα από τον Σύμβουλο –Σεφ του εστιατόριου μας Παναγιώτη Ιωαννίδη. Το εργαστήριό μας βρίσκεται στον τόπο παραγωγής τρούφας και άγριων μανιταριών μεσα σε ένα δάσος οξιάς και βαλανιδιάς στην δεύτερη κορυφή του όρους Χολομώντα ανάμεσα στα γραφικά χωριά Αρναία και Ταξιάρχη. Η ηλεκτροδότηση της μονάδας μας γίνεται από σύστημα φωτοβολταϊκών και η ύδρευση από ιδιόκτητη γεώτρηση.

Το ταξίδι του αλατιού Ανακατεύοντας το εξαίρετο θαλασσινό αλάτι από τις αλυκές του Μεσολογγίου – μια φυσική περιοχή, προστατευόμενο βιότοπο της Δυτικής Ελλάδας – με αρώματα και γεύσεις Ελληνικών βοτάνων, δημιουργήσαμε 100% φυσικά αλλά και ιδιαιτέρως γευστικά αλάτια! Ελάτε μαζί μας στον αστερισμό της Salt Odyssey, την νέας σειράς αλατιών και μπαχαρικών: μιας φυσικής πηγής από θρεπτικά συστατικά για καλή υγεία και μιας πλούσιας παλέττας γκουρμέ γεύσεων για το πιάτο σας! Η Salt Odyssey παράγει μια πλήρη σειρά αλάτων σε διάφορες επιλογές συσκευασίας. Τα προϊόντα μας μπορείτε να τα βρείτε στα καλύτερα καταστήματα τροφίμων και ντελικατέσεν, παραδοσιακά προϊόντα, πολυτελή κρεοπωλεία ή παντοπωλεία, μικρά οικογενειακά καταστήματα εκλεκτών ή βιολογικών τροφίμων και πολλά άλλα.Ως μέλη του Guild of Fine Food, βρισκόμαστε στην καρδιά του κόσμου των εκλεκτών τροφίμων, προωθώντας την αριστεία σε ειδικές τροφές.

“Η Ολύμπου γη” περιέχει προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, τα οποία παράγονται από τη δική μας γη, με ιδιαίτερη φροντίδα και αγάπη για το τελικό προϊόν! Μοναδικά προϊόντα που προέρχονται από το βουνό των Θεών. Όλα μας τα προϊόντα είναι χωρίς ζάχαρη και διακρίνονται για την ποιότητά τους, την πλούσια γεύση τους αλλά και τα οφέλη που προσφέρουν στον οργανισμό.! Εγγύηση μας οι αγνές πρώτες ύλες μας.

Our family olive grove is located in Xanthi (Northern Greece), at a picturesque spot called “Eagle’s Hill”. Exactly on the road that Alexander the Great followed during his journey towards Asia. The name of the region, Eagle’s Hill, derives from the emblematic Eagles hosted in the olive grove of our family. Since ancient times, the eagle has been considered a symbol of strength, freedom, and dignity. The spirit of the eagle is reflected in every corner of the olive grove, giving the area a unique identity and an aura of mystery and freedom. Moreover, eagles have served as emblems of ancient empires, further underscoring the profound symbolism of our olive grove. It is for this reason that we have chosen to name our olive oil “Greek Imperator,” just as the eagle is the emperor of the sky, so too olive oil is the emperor of Mediterranean cuisine and nutrition. Our estate is situated in a unique wilderness habitat with rich flora and fauna. In our olive grove, there are wildflowers and herbs such as wild thyme, thyme, mint, oregano, rosemary, and sage.

Είμαι η Ζωή Βρατσκίδου, αγρότισσα και ιδρύτρια της οικοτεχνίας Αgkathas Farm, γέννημα θρέμα Θεσσαλονίκης, με σπουδές Τεχνολογίας Γεωπονίας και προϋπηρεσία σε ΕΛΟΓΑΚ (τωρινό ΕΛΓΟ Δήμητρα) και ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς και πρώην αεροσυνοδός στις Ο.Α. Εγώ και η οικογένειά μου εγκαταλείψαμε την ζωή στην πόλη το 2013 και μετεγκατασταθήκαμε στην επαρχία, αναζητώντας μια πιο ήρεμη ζωή κοντά την φύση. Εγινα αγρότισσα, καλλιεργώ 115 στέμματα γης και παράγω τα δικά μου ποιοτικά και καθαρά φρούτα, από τα οποία δημιουργώ προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, με έξτρα θρεπτικά συστατικά τα οποία παίρνω από την ίδια την φύση. Αλείμματα, chutneys, κομπόστες, χωρίς ζάχαρη και συντηρητικά, εμπλουτισμένα με υπερτροφές της φύσης, όπως έλαιο 100% κάνναβης ψυχρής έκθλιψης, λευκή ελληνική τρούφα, σπόρους τσία, λιναρόσπορο, σιναπόσπορο κ.α. Παράγω με εξ ολοκλήρου χειροποίητο και παραδοσιακό τρόπο σε μικρές ποσότητες και τα προϊόντα μου είναι limited edition. Τέλος, έχω λάβει πιστοποίηση QTL από την ACTA, φορέα πιστοποίησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η ιστορία μας ξεκινά πριν από περίπου 100 χρόνια, όταν ο θείος μας, Ανδρέας Πολέντας, τοποθετεί τα πρώτα μελίσσια του στην περιοχή Ασκύφου Χανίων Κρήτης. Ο πατέρας μας, Σταύρος Γλυνιαδάκης, συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση και με τα χρόνια η οικογένειά μας αποκτά εμπειρία και τεχνογνωσία στην μελισσοκομία. Σήμερα έχουμε αναπτύξει τη φιλοσοφία μας που βασίζεται στους ισχυρούς δεσμούς με τους μελισσοκόμους της Κρήτης διατηρώντας ατόφια την επαφή μας με τη φύση. Παρέχουμε την τεχνογνωσία μας σε νέους αφοσιωμένους μελισσοκόμους προσπαθώντας να διατηρήσουμε την τέχνη της μελισσοκομίας, παρακολουθώντας όλα τα στάδια παραγωγής, από την κυψέλη έως το βάζο. Οι κυψέλες τοποθετούνται στα παρθένα όρη της Κρήτης και ανάλογα με το είδος της γύρης που συλλέγεται προκύπτουν διάφορα είδη μελιού. Στόχος μας η καλύτερη δυνατή ποιότητα για το μέλι της APICRETA που διασφαλίζεται από το πρότυπο ISO 22000:2005 που είμαστε πιστοποιημένοι. Η ελεγχόμενη παραγωγή, εγγυάται ένα υψηλής αξίας μέλι: αγνό, φυσικό, θρεπτικό και απολαυστικό. Για να μπορείτε πάντα να απολαμβάνετε ένα από τα μυστικά της κρητικής διατροφής: το γνήσιο Μέλι Apicreta!

Η Varecon είναι μια οικογενειακή επιχείρηση Βιολογικής Γεωργίας, με έδρα το Βαρικό Φλώρινας, Ελλάδα. Η οικογένειά μας, με δύο γεωπόνους και παραγωγούς 4ης και 5ης γενιάς (πατέρας και γιος αντίστοιχα) και με τους παππούδες τώρα… για επίβλεψη, συνδυάζοντας την επιστημονική γνώση με την καλλιεργητική εμπειρία και την αγάπη για τον τόπο που μεγαλώσαμε, για τις παραδόσεις του και αξίες, παράγουμε και προσφέρουμε τα δικά μας προϊόντα. Ως VARECON , παράγουμε σύμφωνα με τις Αρχές της Παραδοσιακής Γεωργίας, αποκλειστικά συσκευάζοντας και επεξεργάζοντας τη δική μας παραγωγή φασολιών. Εκτός από συσκευασμένα ξερά φασόλια, προσφέρουμε μια σειρά από έτοιμα γεύματα με βάση τα φασόλια μας, βραστά ή μαγειρεμένα με βιολογικά συστατικά, επίσης δικής μας παραγωγής, εξασφαλίζοντας πλήρη έλεγχο από το χωράφι μέχρι το βάζο. Επιλέξαμε γυάλινες συσκευασίες για να διατηρήσουμε την υψηλή ποιότητα των προϊόντων μας.

Εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια, η οικογένεια Κίσσα παράγει με αγάπη και εξειδίκευση τη γνωστή βαρελίσια Φέτα ΠΟΠ Κίσσας. Οι πρώτες ύλες (πρόβειο, γίδινο γάλα) προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή των Αγράφων και του Μουζακίου, κυρίως από μικρά νομαδικά κοπάδια αλλά και μικρές τοπικές φάρμες. Το βαρελίσιο τυρί ωριμάζει παραδοσιακά σε ξύλινα βαρέλια, εξασφαλίζοντας την απαραίτητη οξυγόνωση κατά τη διαδικασία ωρίμανσης κι αποκτώντας το χαρακτηριστικό άρωμα και την ελαφρώς πικάντικη επίγευση. Πριν από τη σφράγιση, η άλμη τοποθετείται μέσα στα βαρέλια για να διατηρήσει το τυρί και να δώσει τη χαρακτηριστική αλμύρα. Ευχάριστα όξινο, πλούσιο σε άρωμα, με ποικιλία γεύσεων και συμπαγή υφή, το βαρελίσιο τυρί συνεχίζει να αναπτύσσει γεύσεις με την πάροδο του χρόνου.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Θέλετε να γίνετε εκθέτης;

Ελάτε να συζητήσουμε μαζί την παρουσία σας στην έκθεση

Detrop – Oenos!