Η Ιδέα
Στο πλαίσιο της Food & Drinks by Detrop 2025, πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον project, το “Gastronomy EXPerience – Taste the stories” με στόχο να συνδέσει διακεκριμένους παραγωγούς και μεταποιητές εκλεκτών αγροτικών προϊόντων της ελληνικής γης με κορυφαία εστιατόρια και bar της Θεσσαλονίκης.
“TASTE THE STORIES”
Είναι μια δράση που ανοίγει πόρτες και γνωρίζει τους εκθέτες και την ιστορία τους σε νέους αγοραστές και κοινό, άμεσα σε όλη την πόλη, πριν και κατά την διάρκεια της έκθεσης Food&Drinks Expo by DETROP.
Η Food & Drinks by Detrop «βγαίνει» στην πόλη για να προσκαλέσει ενδιαφερόμενους επισκέπτες να επισκεφτούν τα συνεργαζόμενα εστιατόρια και bar της περιοχής και να «γευτούν» ένα μοναδικό “Gastronomy EXPerience”.
Για περίπου δύο μήνες τα επιλεγμένα εστιατόρια και μπαρ, αξιοποιούν τις εκλεκτές πρώτες ύλες των συμμετεχόντων εκθετών, δημιουργώντας πρωτότυπες συνταγές, ευφάνταστα πιάτα και ποτά, τα οποία συμπεριλαμβάνονται και διατίθενται σε ειδικά θεματικά μενού.
Οφέλη της Δράσης
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΘΕΤΕΣ
- Προβολή στα μεγαλύτερα εστιατόρια και μπαρ της πόλης για 2 περίπου μήνες
- Προβολή κατά την διάρκεια της 89ης ΔΕΘ, στη διάρκεια της οποίας η πόλη παρουσιάζει μεγάλη επισκεψιμότητα
- Πρόσβαση σε νέες αγορές και πελάτες
- Ανάδειξη των προϊόντων σε νέο αγοραστικό κοινό
ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ & ΜΠΑΡ
- Προβολή στο πλαίσιο της έκθεσης
- Διοργάνωση event – θεματικού μενού που προσελκύει κοινό
- Δοκιμή νέων προτάσεων για wine & spirits pairing
- Επαφή με επιλεγμένη, εξαιρετική και ιδιαίτερη νέα πρώτη ύλη από όλη την Ελλάδα
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ
- Δυνατότητα γνωριμίας με νέα προϊόντα
- Εξερεύνηση της πόλης μέσα από τα θεματικά μενού των εστιατορίων-μπαρ που συμμετέχουν στην δράση
Κορυφαίοι Σεφ της Δράσης 2024
Σε μια πόλη χαρακτηρισμένη από την UNESCO ως γαστρονομικός προορισμός, η δυνατότητα των σεφ να έχουν πρόσβαση σε φρέσκα και υψηλής ποιότητας υλικά, καθώς και η συνεργασία τους με Έλληνες παραγωγούς, θα συμβάλλει στην αναβάθμιση των μενού των εστιατορίων, δημιουργώντας νέες γαστρονομικές προτάσεις που θα αναδείξουν τα τοπικά προϊόντα όχι μόνο της Θεσσαλονίκης, αλλά και κάθε άλλης περιοχής που θα συμμετέχει στο εκθεσιακό γεγονός. Αυτή η πρωτοβουλία «διασύνδεσης» της παραγωγής-μεταποίησης με την παροχή υπηρεσιών εστίασης, μπορεί να προσφέρει πολλαπλά οφέλη, ενώ παράλληλα, να ενισχύσει την τοπική οικονομία και να αναδείξει την υγιεινή διατροφή.


Οργανωτική Επιμέλεια
