Taste the stories
Το τυροκομείο ιδρύθηκε από τους αδερφούς ΝΤΑΝΤΟΥ στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής. Δημιουργήθηκε εξ’ αρχής με βάση την σύγχρονη τεχνολογία και με αντικείμενο την παραγωγή Φέτας και Κατσικίσιου τυριού.
Το 2006 ακολουθώντας τις εξελίξεις και τις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς, το τυροκομείο εκσυγχρονίστηκε και επεκτάθηκε σε χώρο πάνω από 2.000τ.μ.Το γάλα συλλέγεται καθημερινά από την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, ελέγχεται και αποθηκεύεται στις σύγχρονες δεξαμενές ψύξεως.
Η εταιρία είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001:2000 και σύμφωνα με το πρότυπο διασφάλισης της υγιεινής των τροφίμων HACCP ELOT 1416 & CODEX ALIMENTARIUS. Σήμερα η εταιρία “ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΝΤΑΝΤΟΣ Ε.Π.Ε.” τροφοδοτεί με τυρί άριστης ποιότητας την ελληνική και ευρωπαική αγορά.

Σε ένα όμορφο χωριό στο νότιο τμήμα του νομού Γρεβενών, το Καρπερό, επέλεξε η οικογένεια Παπαδόπουλου να αναπτύξει πρότυπες καλλιέργειες σιτηρών οσπρίων και δημητριακών. Ανέκαθεν γεωργοί, σιτηρών, οσπρίων, δημητριακών, κηπευτικών και αρωματικών φυτών, γνώριζαν πολύ καλά την διατροφική τους αξία. Δημιουργήθηκε η ιδέα να προωθήσουμε τα προϊόντα μας στα αστικά κέντρα χωρίς μεσάζοντες. Η ουσία τού εγχειρήματος βρίσκεται στην ποιότητα, στην οποία είμαστε “αδιαπραγμάτευτοι”. Τα όσπρια είναι γνωστή τροφή των ανθρώπων από τα αρχαία χρόνια. Οι πρωτεΐνες που περιέχουν αρκετά από αυτά, όπως τα φασόλια μπορούν να υποκαταστήσουν τις ζωικές πρωτεΐνες, που είναι απαραίτητες για τη διατροφή του ανθρώπου. Ανάμεσα στα όσπρια, που καταναλώνει άμεσα ο άνθρωπος, ανήκουν τα φασόλια, οι φακές, τα ρεβίθια, η φάβα και άλλα προϊόντα τα οποία καλλιεργούμε σε μια περιοχή η οποία έχει ενταχθεί στον χάρτη Παγκόσμιων Γεωπάρκων της UNESCO με την ονομασία Γεωπάρκο Γρεβενών & Κοζάνης “Τηθύς”.

Η εταιρία Agrόtopos αποτελεί μία πρότυπη μονάδα παραγωγής, επεξεργασίας και τυποποίησης ρυζιού και οσπρίων. Βρίσκεται στην εύφορη πεδιάδα του Ν. Σερρών, στις παρόχθιες περιοχές του ποταμού Στρυμόνα, περιοχή η οποία αποτελεί την πλέον κατάλληλη για την καλλιέργεια του ρυζιού και άλλων καλλιεργειών. Δραστηριοποιείται στο χώρο αυτό πάνω από 30 χρόνια και είναι μια πλήρως καθετοποιημένη μονάδα καθώς έχει αναπτύξει την δική της ομάδα παραγωγών για να ελέγχει την πορεία των προϊόντων από την καλλιέργειά τους έως και το τελικό προϊόν. Έχει αναπτύξει επίσης,ένα μεγάλο δίκτυο συνεργατών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, επενδύοντας στην καινοτομία, την εξωστρέφεια και κυρίως την ποιότητα. Στα τριάντα και πλέον χρόνια λειτουργίας του, ο Agrόtopos χρησιμοποιώντας φυσικές και αγνές πρώτες ύλες κατάφερε να παράγει εξαιρετικά προϊόντα με υψηλά πρότυπα ποιότητας, υγιεινής και ασφάλειας. Λαμβάνοντας υπόψη τόσο την παράδοση όσο και τον σύγχρονο τρόπο ζωής αλλά και στοχεύοντας στην υιοθέτηση υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής δημιούργησε ολοκληρωμένες σειρές προϊόντων ρυζιού και οσπρίων, τα δικά του παραδοσιακά ζυμαρικά αλλά και έτοιμες συνταγές προσαρμοσμένες στις νέες γαστρονομικές τάσεις.

Η οικογένειά μου αποτελεί μια από τις πρώτες οικογένειες στην Κύπρο που ασχολήθηκαν με την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων. Πίσω στο 1960 ο παππούς μου ίδρυσε στην Αθηαίνου της επαρχίας Λάρνακας στην Κύπρο το πρώτο μικρό τυροκομείο που παρασκεύαζε παραδοσιακό χαλλούμι και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα ικανοποιώντας ανάγκες της εγχώριας αγοράς. Την παράδοση συνεχίσαμε οι επόμενες γενεές με εργατικότητα και ζήλο και με σεβασμό στον τόπο, στην παράδοση και στους ανθρώπους. Ακολούθως, η εταιρεία μας μεταφέροντας την έδρα της στη βόρεια Ελλάδα, συγχωνεύτηκε με υφιστάμενη τοπική εταιρεία. Το τυροκομείο μας είναι σύγχρονο και εξοπλισμένο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας για την επεξεργασία των πρώτων υλών. Παράλληλα τηρώντας όλες τις αρχές βιομηχανικής πρακτικής αλλά και υγιεινής πρακτικής εξασφαλίζουμε την παραγωγή ποιοτικών και ασφαλών προϊόντων. Η μεταφορά του κύκλου των εργασιών μας στην Ελλάδα είχε σκοπό τις οικονομίες κλίμακος: όπως καλύτερη ποιότητα πρώτων υλών από μεγάλες φάρμες, μοντέρνο εξοπλισμό αλλά και καλύτερους τρόπους διανομής των προϊόντων μας .

Ο Δασόκηπος με έδρα την ορεινή Χαλκιδική δραστηριοποιείται γύρω από τη μεταποίηση και το εμπόριο τρούφας και άγριων μανιταριών. Η ενασχόλησή μας ως προς την συλλογή τρούφας είναι πολυετής, από το 2002. Σε συνεργασία με το ΕΘΙΑΓΕ (Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών) ταυτοποιούμε πικοιλίες τρούφας στην Ελλάδα. Από το 2007 ασχολούμαστε εντατικά με το εμπόριο της ελληνικής τρούφας, και από το 2010 ο Δασόκηπος είναι η πρώτη εταιρία που ασχολήθηκε με την μεταποίηση τρούφας στον ελλαδικό χώρο. Παράλληλα κατά το διάστημα 2008-2010 λειτούργησε και ο «Αμανίτης στο Δασόκηπο», ένα εστιατόριο με θέμα τις τρούφες και τα άγρια μανιτάρια. Εκεί έλαβε χώρο η πρώτη ελληνική γιορτή τρούφας (Ιούλιος 2008). Ακολούθησαν διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια που περιλάμβαναν εξορμήσεις στο βουνό με συλλογή τρούφας – άγριων μανιταριών και παρουσίαση της χρήσης τους στην κουζίνα από τον Σύμβουλο –Σεφ του εστιατόριου μας Παναγιώτη Ιωαννίδη. Το εργαστήριό μας βρίσκεται στον τόπο παραγωγής τρούφας και άγριων μανιταριών μεσα σε ένα δάσος οξιάς και βαλανιδιάς στην δεύτερη κορυφή του όρους Χολομώντα ανάμεσα στα γραφικά χωριά Αρναία και Ταξιάρχη. Η ηλεκτροδότηση της μονάδας μας γίνεται από σύστημα φωτοβολταϊκών και η ύδρευση από ιδιόκτητη γεώτρηση.



Η ιστορία της επιχείρησης μας ξεκινάει το 1990 με τον Κ. Γιάτρα Βασίλειο ο οποίος ασχολήθηκε για πρώτη φορά με το εμπόριο κρεάτων. Το 2005 κατάφερε να επεκταθεί και στον τομέα μεταποίησης κρέατος δημιουργώντας το εργαστήριο τυποποίησης και επεξεργασίας κρεάτων. Μετά από 12 χρόνια εμπειρίας στον χώρο κατάφερε να δημιουργήσει μια γκάμα διαφόρων προϊόντων τα οποία είναι αγαπητά σε όλο τον κόσμο. Η επιχείρηση μας προμηθεύει την αγορά με κρέατα (χοιρινά-μοσχαρίσια-αιγοπρόβατα) που μεταφέρονται με ιδιόκτητα αυτοκίνητα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Φυσικά ιδιαίτερα σημαντικο για εμάς είναι ο εξοπλισμός μας, που αποτελείται από μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας τα οποία χρησιμοποιούνται από το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό μας. Ο συνδυασμός της γεύσης και της ποιότητας είναι αυτό που χαρακτηρίζει την επιχείρηση διατηρώντας πάντα την άριστη σχέση με τους πελάτες μας ικανοποιώντας όλες τις απαιτήσεις τους.

Η GOLDEN TREE δημιουργήθηκε με όραμα τη διάθεση αγροτικών προϊόντων από τον παραγωγό κατευθείαν στον καταναλωτή. Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας προέρχεται αποκλειστικά και μόνο από τον αγροτικό τομέα και έχει πολυετή εμπειρία στην καλλιέργεια του ελαιόδεντρου. Το πολύτιμο χρυσό υγρό του δέντρου έρχεται κατευθείαν από τους παραγωγούς, χωρίς συντηρητικά, ραπίσματα ή άλλες παρεμβάσεις. Είναι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που ξεχωρίζει από το χρυσαφί πράσινο χρώμα και την υφή του, με οξύτητα από 0,2 έως 0,4. Οι καρποί μαζεύονται όσο είναι ακόμα στα δέντρα, δίνοντας ένα ελαιόλαδο ιδανικό για παιδιά και μεγάλους στο πλαίσιο μιας σωστής διατροφής.
Το ελαιόλαδο ξεχωρίζει για το έντονο άρωμα φρεσκοκομμένου καρπού ελιάς και τη γεμάτη φρουτώδη γεύση του. Με στόχο την άψογη εξυπηρέτηση, καθώς και τη διασφάλιση της υγείας του πελάτη μας, εξασφαλίσαμε τα πιστοποιητικά ποιότητας ISO 9001 και ISO 22000 και υγείας HACCP. Η παραγωγή των προϊόντων και υποπροϊόντων της ελιάς γίνεται υπεύθυνα και τηρούνται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, ενώ η διάθεσή τους γίνεται, κατά το δυνατό, χωρίς ενδιάμεσους σταθμούς. Η έδρα μας βρίσκεται στη Χαλκιδική και συγκεκριμένα σε έναν τόπο παρθένο, στις Καλύβες. Τα αποτελέσματα της καλλιέργειας αποτυπώνονται στις χημικές αναλύσεις και τις πανεπιστημιακές πιστοποιήσεις. Οι δραστηριότητες της εταιρείας μας δεν περιορίζονται μόνο στην ελληνική αγορά, αλλά επεκτείνονται και στο εξωτερικό. Με αυτόν τον τρόπο βάζουμε το δικό μας λιθαράκι, ώστε η ελληνική διατροφή και τα οφέλη της στην υγεία και τη μακροζωία να γίνουν γνωστά παγκοσμίως. Το ελαιόλαδο, πλούσιο σε βιταμίνες και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, αποτελεί απαραίτητο συστατικό της αρχαίας αλλά και της σύγχρονης διατροφής.

Το 1969 ιδρύεται η ατομική επιχείρηση ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΒΙΔΟΥ με αντικείμενο την παραγωγή εμφιάλωση χυμών ζαχαρούχων-χυμού λεμονιού για το φαγητό- αναψυκτικών κ.λ.π στην Θεσσαλονίκη. Έκτοτε, με επίκεντρο τον καταναλωτή, στοχεύουμε στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων με υψηλή διατροφική αξία. Επιπλέον στόχοι μας είναι:
- Ανάπτυξη δικτύου συνεργασιών με στόχο την στήριξη του αγροδιατροφικού τομέα
- Συνεργασία του τμήματος R&D της εταιρίας με ακαδημαϊκούς φορείς για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων
Προσαρμοστικότητα στις αλλαγές του εξωτερικού περιβάλλοντος και στις απαιτήσεις των καιρών.
