Η καινοτόμος γαστρονομική δράση “Gastronomy Experience – taste the stories” που θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά στο πλαίσιο της “Food & Drinks International Expo by Detrop”, 14-16 Νοεμβρίου 2025, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Εστιατόρια και σεφ της Θεσσαλονίκης με τις δικές τους μοναδικές δημιουργίες, αναδεικνύουν τα προϊόντα των εκθετών της Food & Drinks. Το project έχει ως στόχο, να συνδέσει μικρούς και μεγάλους παραγωγούς και μεταποιητές εκλεκτών αγροτικών προϊόντων της ελληνικής γης με κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης.
Η δράση, η οποία είναι μία προσφορά της Food & Drinks προς τους εκθέτες της, δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες, αλλά και τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, να γευτούν τη γαστρονομία της πόλης. Ήδη από τις 19 Οκτωβρίου 2025, οι σεφ επιλεγμένων εστιατορίων αξιοποιούν τις εκλεκτές πρώτες ύλες των συμμετεχόντων εκθετών της φετινής διοργάνωσης, δημιουργώντας πρωτότυπες συνταγές και ιδιαίτερα πιάτα που τα εντάσσουν σε ειδικά μενού των εστιατορίων τους.
Παρακάτω εμφανίζονται τα συμμετέχοντα εστιατόρια και οι εκλεκτοί τους Σεφ
• Taste The Stories •
Πρεμιέρα στην Αριστοτέλους!
Η πρεμιέρα αυτής της γαστρονομικής δράσης, θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Δευτέρας 3 Νοεμβρίου 2025, 19:00 με 22:00 στην πλατεία Αριστοτέλους (μπροστά στο κινηματοθέατρο Ολύμπιον), όπου το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης οργανώνει τιμητική εκδήλωση για τους πρωταγωνιστές του Ελληνικού Σινεμά στη χρυσή δεκαετία του 1960.
Υπό τους ήχους κλασικής μουσικής και έγχορδων οργάνων, θα στηθεί ένα συμβολικό τραπέζι με στόχο να προβάλλει την ελληνική γαστρονομία και τα προϊόντα του τόπου. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται επί τόπου από τους συντελεστές του “Gastronomy Experience – taste the stories”, αλλά και ψηφιακά για τα ελληνικά προϊόντα και τους παραγωγούς που συμμετέχουν στη δημιουργία των μενού κορυφαίων εστιατορίων της Θεσσαλονίκης.
Οργανωτική Επιμέλεια
