Search
Close this search box.

Ένας πλούσιος απολογισμός για την ελληνική γαστρονομία!

Οι Εκθέσεις Detrop & Oenos 2023, οι πρώτες Just Go Zero εκθέσεις της ΔΕΘ-HELEXPO, ολοκληρώθηκαν με δυναμική αντιπροσώπευση των επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών σε 15.000 τ.μ. με πλέον των 420 εκθετών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, παρουσιάζοντας αύξηση επισκεψιμότητας εμπορικών επισκεπτών 26% και άνοδο ξένων επισκεπτών 165% από 19 χώρες.

Just Go Zero

Η καινοτομία των Detrop και Oenos αποτυπώθηκε και στο ότι αποτέλεσαν τα πρώτα «Just Go Zero Events» του εθνικού εκθεσιακού φορέα, σε συνεργασία με την εταιρεία Polygreen. Τα εκθεσιακά περίπτερα εμπλουτίστηκαν με υποδομές ορθής διαλογής των απορριμμάτων για την καλύτερη δυνατή ανάκτηση υλικών, ενώ στην προσπάθεια της ανακύκλωσης συμμετείχαν εκθέτες και επισκέπτες.

Τιμώμενη περιφέρεια

Η τιμώμενη Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παρουσίασε την πλούσια παραγωγή και τον γαστρονομικό της πλούτο, ενώ δυναμική παρουσία είχαν οι Περιφέρειες, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας, Θεσσαλίας, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου, όπως και τα Επιμελητήρια, Λάρισας, Χαλκιδικής, Χανίων, Ημαθίας, Πέλλας,Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, start up εταιρείες, ανέδειξαν πρωτοποριακές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και υπηρεσίες στον κλάδο τροφίμων και ποτών.

Παράλληλες Εκδηλώσεις

Golden Olive Expo

Ένας εκ των “πρωταγωνιστών” των παράλληλων εκδηλώσεων των Detrop & Oenos ήταν η ελιά και το ελαιόλαδο, με το πρωτοεμφανιζόμενο αφιέρωμα Golden Olive Expo, να αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες. Eκθεσιακές συμμετοχές με προϊόντα και παράγωγα ελιάς και ελαιολάδου, μηχανήματα, εξοπλισμοί και συσκευασίες, το Β2Β Lounge Area για στοχευμένες συναντήσεις εκθετών με ξένους αγοραστές, το Open Stage Area για παράλληλες εκδηλώσεις και ημερίδες και το Olive Bar – χώρος γευσιγνωσίας ελαιόλαδου, food pairing και networking – έστεψαν με ιδιαίτερη επιτυχία το Golden Olive Expo.

«Olive Oil Trophy» & «Table Olives Trophy»

Στο πλαίσιο των εκθέσεων διοργανώθηκαν οι δύο Διεθνείς Διαγωνισμοί Ποιότητας Ελαιολάδων «Olive Oil Trophy» και Επιτραπέζιων Ελιών «Table Olives Trophy», όπου συμμετείχαν τόσο οι εκθέτες της Detrop, όσο και επιχειρήσεις του κλάδου από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι διαγωνισμοί πραγματοποιήθηκαν με το κύρος και την αξιοπιστία της Λέσχης Φίλων Ελαιολάδου & Ελιάς «Φιλαίος».

Food Experts’ Awards 2023

Με τη συμμετοχή 81 εκπροσώπων μεγάλων ελληνικών βιομηχανιών και επιχειρήσεων τροφίμων-ποτών, καθώς και λιανεμπορικών αλυσίδων, πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις των Food Experts’ Awards 2023, που διοργανώθηκαν από το Cibum, το ελληνικό site των food experts.

Detrop Bites & The Pairing Bar

Μεγάλη προσέλευση με πάνω από 1.000 επισκέπτες σε 20 διαφορετικά events και με τη συμμετοχή 80 και πλέον παραγωγών κατέγραψαν και οι παράλληλες εκδηλώσεις γαστρονομίας Detrop Bites & The Pairing Bar, που είναι προϊόν συνεργασίας της ΔΕΘ-HELEXPO και της εταιρείας Chef Stories.

Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης

Διεθνής ακτινοβολία με 400 συμμετέχοντες από 15 χώρες είχε και ο 12ος Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης, που διοργανώθηκε από την Culinary Professionals Greece σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO, ενώ υποστηρίχθηκε από την Worldchefs (Παγκόσμια Ένωση Αρχιμαγείρων).

Food Trends

Η Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων, ανέδειξε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Detrop, τα Food Trends, τα καινοτόμα τρόφιμα και τους παραγωγούς τους, ενώ διοργάνωσε μια αξιόλογη ημερίδα για την ασφάλεια και την καινοτομία των τροφίμων.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Θέλετε να γίνετε εκθέτης;

Ελάτε να συζητήσουμε μαζί την παρουσία σας στην έκθεση

Detrop – Oenos!