Σε μια πόλη χαρακτηρισμένη από την UNESCO ως γαστρονομικός προορισμός, η δυνατότητα των σεφ να έχουν πρόσβαση σε φρέσκα και υψηλής ποιότητας υλικά, καθώς και η συνεργασία τους με Έλληνες παραγωγούς, θα συμβάλλει στην αναβάθμιση των μενού των εστιατορίων, δημιουργώντας νέες γαστρονομικές προτάσεις που θα αναδείξουν τα τοπικά προϊόντα όχι μόνο της Θεσσαλονίκης, αλλά και κάθε άλλης περιοχής που θα συμμετέχει στο εκθεσιακό γεγονός. Αυτή η πρωτοβουλία «διασύνδεσης» της παραγωγής-μεταποίησης με την παροχή υπηρεσιών εστίασης, μπορεί να προσφέρει πολλαπλά οφέλη, ενώ παράλληλα, να ενισχύσει την τοπική οικονομία και να αναδείξει την υγιεινή διατροφή.
